Surikata s mláďaťom predstavuje obľúbeného obyvateľa suchých saván, púští a polopúští juhoafrického vnútrozemia. Vďaka vernému vzhľadu môže figúrka spestriť detské hry so zvieratami aj zbierku plastových zvieracích figúrok.
Surikaty žijú v skupinách s pevnou sociálnou štruktúrou a ukrývajú sa v norách, termitiskách alebo skalných štrbinách. Sú známe svojou odolnosťou voči jedu niektorých živočíchov, napríklad škorpiónov, pavúkov a hadov.